Refugee Phones

Varför Refugee Phones?

För den absoluta majoriteten av jordens alla människor är mobiltelefon och datakommunikation helt avgörande i vardagen. Det gäller inte minst de tusentals människor som just nu är på flykt. För dom är mobiltelefonen det avgjort viktigaste hjälpmedlet för att lyckas med resan bort från krig, hunger och fattigdom.

Få av dagens hjälporganisationer och stater som erbjuder flyktinghjälp har en plan för hur man ska ge människor som är på flykt tillgång till mobiltelefoni. Behovet är stort och varierande – de som kommer kan behöva allt från ett eluttag till mobilladdaren till en helt ny mobiltelefon med fulltankad kontantkort istället för den som kanske försvann ner i havet när gummibåten kantrade. När flykten sedan övergått i ett asylärende lever de nyanlända i regel på existensminimum, och då är vi till hjälp för att få fram donerade telefoner.

RefugeePhones är ett obundet volontärinitativ som sedan starten under sommaren 2015 delat ut tusentals kontantkort och mobiltelefoner till människor på flykt. Vår verksamhet bygger på donationer från medmänniskor och storskaliga samarbeten med telekomoperatörer och mobiltelefontillverkare. Deltagande företag är bl a Comviq, Tele2, TeliaSonera, Sony Mobile, Tre, Halebop, PostNord och DHL.

Samarbetspartners

Press

10 sep, 2015 över 4 000 st över 7 000 st
Startade Smartphones Kontantkort